Luontoretket Puijolla

LUONTORETKET

Puijon luontoretkien toiminta-ajatus on tarjota asiakkaillemme erilaisia aktiviteetteja, joiden tarkoitus on tuottaa paitsi terveyttä & hyvinvointia luonnosta myös mukavia ja maukkaita elämyksiä ja kokemuksia erilaisten osallistavien teemojen merkeissä.  Alla on teemoittain luontoretkiä ja tapahtumia sekä ympäri vuoden että vuodenajan mukaan järjestettynä. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla: luontoretket@puijopeak.fi tai puh/WhatsApp viesti: 044 2436944

YMPÄRI VUODEN:

TEEMA: matka menneisyyteen

Lähde jännittävälle ja kiinnostavalle matkalle Puijon matkailun vähemmän tiedettyyn historiaan.  Olisiko 75 m korkea pyramidihotelli pitänyt rakentaa? Mikä oli poliisien kuunteluasema Puijolla? Mitä on Tornin alla? Mikä on yhteys Stuttgartin linkkitorniin? Kesto noin puoli tuntia. Ei sovellu liikuntaesteisille. Hinta 10 euroa/hlö.

TEEMA: Hapanjuurileivonta

Kesto noin 6 tuntia. Ryhmän maksimikoko 6 henkilöä. Leivotaan 1800- luvun tyyliin hapanjuurileipää ilman hiivaa, aineksina vesi, jauho ja suola. Ei esitietovaatimuksia. Hinta 60 euroa/hlö sisältää leivän nostatuskorin, oman leivänjuuren, ohjelehtisen ja kotiin viemisiksi juurileivän paistettavaksi seuraavana päivänä. Teema sisältää kevyen lounaan.

TEEMA: Mustikkapannukakkuja ja pannukahvit

Kesto noin 2 tuntia. Paikka Puijonsarvennokan laavu. Tämä retki sopii niin retkitaitojen ensikokemukseksi kuin sinulle, joka haluat oppia lisää avotulella kokkaamisesta. Voita valita nautiskeletko herkuista vai haluatko itse osallistua tapahtumaan! Hinta 30 euroa/hlö sisältää oppaan, välineet ja pannaritarpeet sekä pannukahvit tai mehua.

erikseen järjestettävät TEEMAPÄIVÄT:

TEEMA: PÖRRIÄISHOTELLI PUIJOLLE PÄIVÄ
Kesto koko päivän. Koko perheen aktiviteetti, jossa rakennetaan sahaamalla ja porailemalla valtaisa pörriäishotelli Puijolle. Tiedotamme tästä etukäteen!
TEEMA: LINNUNPÖNTTÖJEN RAKENNUSPÄIVÄ
Kesto koko päivän. Koko perheen aktiviteetti, jossa rakennetaan joko kokonaan itse pitkästä tavarasta tai esivalmistelluista osista oma linnunpönttö auttamaan siivekkäitä kavereita kevään kotiin muutossa! Tiedotamme tästä etukäteen!

Kevät-kesä huhti-heinäkuu:

TEEMA: Villiyrttien hyödyntäminen ruuanlaitossa

Kesto 3 h. Kerätään ja nautitaan yhdessä villiyrteistä tehty ateria. Hinta 40 euroa/hlö sisältää ateria-ainekset, tilat ja opastuksen.

TEEMA: Villiyrttijuomien valmistus

Kesto 2 h. Kerätään ja tehdään yhdessä villiyrteistä teehaude. Samalla perehdytään fermentoidun teen valmistamiseen. Hinta 30 euroa/hlö sisältää teen lisäksi pienen makean välipalan, tilat ja opastuksen.

TEEMA: MATKA mehiläisten maailmaan

Kesto 3 h. Puijolta siirrymme kaupunkimehiläistarhalle, missä on mahdollisuus osallistua mehiläishoitotapahtumaan. Mehiläishoitajan asu ja varusteet sisältyvät hintaan. Maksimi ryhmäkoko 6 hlö. Hinta 50 euroa/hlö sis. kuljetukset, varusteet ja pienen makean yllätyksen.

LOPPUKESÄ heinäkuu-ELOKUU:

TEEMA: Savolaisen shamaanin retki

Kesto 2 h. Kerätään rohdoskäyttöön sopivia luonnonkasveja hoitamaan kolotusta, uupumusta ja muitakin vaivoja. Hinta 30 euroa/hlö sisältää virkistävän yrttihaudukkeen lisäksi pienen makean välipalan, tilat ja opastuksen.

TEEMA: Virkistävä jalkakylpy luonnon kasveista

Kesto 2 h. Luontoretkellä poimitaan jalkoja virkistäviä yrttejä, joista yhdessä valmistetaan jokaiselle itse poimituista yrteistä virkistävä jalkakylpy. Kylvyssä nauttiessa voi rentoutua nauttien yrttiteetä ja paikallista lähihunajaa. Hinta 35 euroa/hlö sisältää opastetun retken lisäksi yrttiteen lisukkeineen, tilojen käytön ja opaslehtisen.

TEEMA: Sieniretki, noin elokuusta lokakuun loppuun

Kesto 2-3 h. Emme voi taata varmaa sienisaalista, mutta yritystä ei tule puuttumaan! Kerätyistä sienistä valmistetaan lopuksi yhdessä kevyt välipala. Hinta 35 euroa/hlö sisältää opastetun retken lisäksi välipala-ainekset, tilat ja opaslehtisen.

SYKSY syyskuu-lokakuu:

TEEMA: Sieniretki, noin elokuusta lokakuun loppuun

Kesto 2-3 h. Emme voi taata varmaa sienisaalista, mutta yritystä ei tule puuttumaan! Kerätyistä sienistä valmistetaan lopuksi yhdessä kevyt välipala. Hinta 35 euroa/hlö sisältää opastetun retken lisäksi välipala-ainekset, tilat ja opaslehtisen.

TEEMA: Kesän maut talteen, hapattamalla säilöntä

Kesto noin 3 tuntia. Säilötään perinteisellä hapattamisen tavalla rouskuvaa kaalia. Mukaan kotiin viemisiksi noin 3L oma hapankaalisanko vesilukolla ja kannella. Hinta 50 euroa/hlö. Sisältää raaka-aineet, pienen hapatussankon, maistiaisia ja opastuksen.

 

Lämpimästi tervetuloa Puijon luontoretkelle!

 

LUONTORETKIEN TIEDUSTELUT JA VARAUKSET:
Sähköposti: luontoretket@puijopeak.fi
Puh/WhatsApp: 044 2436944

.

Varaa palveluja tästä »  |   Varaa pöytä Torniravintolaan tästä »   |   Puijo Majan lounaslista »