Luontoretket Puijolla

LUONTORETKET

Puijon luontoretkien toiminta-ajatus on tarjota asiakkaillemme erilaisia aktiviteetteja, joiden tarkoitus on tuottaa paitsi terveyttä & hyvinvointia luonnosta myös mukavia ja maukkaita elämyksiä ja kokemuksia erilaisten osallistavien teemojen merkeissä.  Alla on teemoittain luontoretkiä ja tapahtumia sekä ympäri vuoden että vuodenajan mukaan järjestettynä.
Varaa mukava elämys itselle, kaveriporukalle, työryhmälle tai lahjaksi! Tavoitat meidät parhaiten:

TEEMAT

 

Ympäri vuoden

TEEMA: matka menneisyyteen

Lähde jännittävälle ja kiinnostavalle matkalle Puijon vähemmän tiedettyyn historiaan sukeltamalla syvälle peruskallion sisään tornin alla olevaan luolastoon. Kesto reilut puoli tuntia. Ei sovellu liikuntaesteisille. Hinta syyslomaviikolla 12-18.10. 5 euroa/hlö. Suositus yli 10-vuotiaille (huoltajan seurassa). Alkaen 12.10.2020. Ryhmän maksimikoko 10 henkilöä.

TEEMA: Luonnollista kauneutta

Kesto noin 3 tuntia. Ryhmän maksimikoko 6 henkilöä. Valmistetaan itse hyvän olon kosmetiikkaa luonnontuotteista. Valmistettava luonnonkosmetiikka vaihtelee vuodenajan mukaan. Ei esitietovaatimuksia. Hinta 30 euroa/hlö. Teema sisältää kahvin tai teen.

TEEMA: Kellistä kiire

Kesto noin 1 tunti. Ryhmän maksimikoko 10 henkilöä. Nyt kellistetään kiire ja rentoudutaan luonnon siimeksessä, Puijon aarnimetsän ytimessä. Monipuolista aktiviteettia tarjoavalla luontoretkellä keskitytään niin mielen kuin kehon hyvinvointiin. Hinta 10 euroa/hlö. Esitietovaatimuksena ennakkoluulottomuus.

TEEMA: Hapanjuurileivonta

Kesto noin 6 tuntia. Ryhmän maksimikoko 6 henkilöä. Leivotaan artesaanityyliin hapanjuurileipää ilman hiivaa, aineksina vesi, jauho ja suola. Ei esitietovaatimuksia. Hinta 50 euroa/hlö sisältää leivän nostatuskorin, leivänjuuren, ohjelehtisen ja kotiin viemisiksi juurileivän paistettavaksi seuraavana päivänä. Teema sisältää kevyen lounaan.

TEEMA: Mustikkapannukakkuja ja pannukahvit

Kesto noin 2 tuntia. Paikka Puijonsarvennokan laavu. Tämä retki sopii niin retkitaitojen ensikokemukseksi kuin sinulle, joka haluat oppia lisää avotulella kokkaamisesta. Voita valita nautiskeletko herkuista vai haluatko itse osallistua tapahtumaan! Hinta 15 euroa/hlö sisältää oppaan, välineet ja makean mustikkapannukakun sekä pannukahvit tai lähituotettua mustaherukkamehua.

 

erikseen järjestettävät TEEMAPÄIVÄT:

TEEMA: PÖRRIÄISHOTELLI PUIJOLLE PÄIVÄ
Kesto koko päivän. Koko perheen aktiviteetti, jossa rakennetaan sahaamalla ja porailemalla valtaisa pörriäishotelli Puijolle. Tiedotamme tästä etukäteen!
TEEMA: LINNUNPÖNTTÖJEN RAKENNUSPÄIVÄ
Kesto koko päivän. Koko perheen aktiviteetti, jossa rakennetaan joko kokonaan itse pitkästä tavarasta tai esivalmistelluista osista oma linnunpönttö auttamaan siivekkäitä kavereita kevään kotiin muutossa! Tiedotamme tästä etukäteen!

 

Kevät-kesä huhti-heinäkuu:

TEEMA: Villiyrttien hyödyntäminen ruuanlaitossa

Kesto 3 h. Kerätään ja nautitaan yhdessä villiyrteistä tehty ateria. Hinta 30 euroa/hlö sisältää ateria-ainekset, tilat ja opastuksen.

TEEMA: Villiyrttijuomien valmistus

Kesto 2 h. Kerätään ja tehdään yhdessä villiyrteistä teehaude. Samalla perehdytään fermentoidun teen valmistamiseen. Hinta 20 euroa/hlö sisältää teen lisäksi pienen makean välipalan, tilat ja opastuksen.

TEEMA: MATKA mehiläisten maailmaan

Kesto 3 h. Puijolta siirrymme kaupunkimehiläistarhalle, missä on mahdollisuus osallistua mehiläishoitotapahtumaan. Mehiläishoitajan asu ja varusteet sisältyvät hintaan. Maksimi ryhmäkoko 6 hlö. Hinta 50 euroa/hlö sis. kuljetukset, varusteet ja pienen makean yllätyksen.

 

LOPPUKESÄ heinäkuu-ELOKUU:

TEEMA: Savolaisen shamaanin retki

Kesto 2 h. Kerätään rohdoskäyttöön sopivia luonnonkasveja hoitamaan kolotusta, uupumusta ja muitakin vaivoja. Hinta 20 euroa/hlö sisältää virkistävän yrttihaudukkeen lisäksi pienen makean välipalan, tilat ja opastuksen.

TEEMA: Virkistävä jalkakylpy luonnon kasveista

Kesto 2 h. Luontoretkellä poimitaan jalkoja virkistäviä yrttejä, joista yhdessä valmistetaan jokaiselle itse poimituista yrteistä virkistävä jalkakylpy. Kylvyssä nauttiessa voi rentoutua nauttien yrttiteetä ja paikallista lähihunajaa. Hinta 30 euroa/hlö sisältää opastetun retken lisäksi yrttiteen lisukkeineen, tilojen käytön ja opaslehtisen.

TEEMA: Sieniretki, noin elokuusta lokakuun loppuun

Kesto 2-3 h. Emme voi taata varmaa sienisaalista, mutta yritystä ei tule puuttumaan! Kerätyt sienet voi perata lopuksi luontoretkien tiloissa. Hinta 20 euroa/hlö sisältää opastetun retken lisäksi kahvin ja teen sekä kahvileivän ja tilat.

 

SYKSY syyskuu-lokakuu:

TEEMA: Sieniretki, noin elokuusta lokakuun loppuun

Kesto 2-3 h. Emme voi taata varmaa sienisaalista, mutta yritystä ei tule puuttumaan! Kerätyt sienet voi perata lopuksi luontoretkien tiloissa. Hinta 20 euroa/hlö sisältää opastetun retken lisäksi kahvin ja teen sekä kahvileivän ja tilat.

TEEMA: Kesän maut talteen, hapattamalla säilöntä

Kesto noin 3 tuntia. Säilötään perinteisellä hapattamisen tavalla rouskuvaa kaalia. Mukaan kotiin viemisiksi noin 3L oma hapankaalisanko vesilukolla ja kannella. Hinta 40 euroa/hlö. Sisältää raaka-aineet, pienen hapatussankon, maistiaisia ja opastuksen.

 

Lämpimästi tervetuloa Puijon luontoretkelle!
LUONTORETKIEN TIEDUSTELUT JA VARAUKSET:
Puh/WhatsApp: 044 2436944

 

 

Varaa palveluja tästä »  |   Varaa pöytä Torniravintolaan tästä »   |   Puijo Majan lounaslista »