Puijo Peak Oy

Puijo Peak Oy vastaa Puijon lakialueen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa. Lakialueen keskiössä on Puijon torni, joka kohoaa 224 metriä Kallaveden pinnan yläpuolella.

Puijo Peakin pääyhteistyökumppanina toimii Ravintolamestarit Oy, joka vastaa Puijon kahvila- ja ravintolapaveluista. Puijo Peakin designista vastaa Jukolaindustries Oy, joka on suunnitellut ja uudistanut avohakkaamattomasta puusta mm. Puijon tornin matkamuistomyymälän sekä Puijon majan saunakabinetin. Jukolaindustries on tehnyt myös Tornikahvilaan ja Torniravintolaan puupintoja ja Puijon Lumo portin.

Visiomme on tuottaa ja ylläpitää keskellä Kuopion kaupunkia sijaitsevaan Puijon jylhään ja kauniiseen luontoon sijoittuva, monimuotoinen, liikunnallinen ja elämyksellinen matkailupalvelukokonaisuus, jonka keskiössä sijaitsevat Puijon tornin ja Puijon majan korkeatasoiset ravitsemuspalvelut sekä lakialueella tarjottavat kulttuuriset virikkeet.

Missiomme on edistää lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden liikunnallisia ulkoilmaharrastuksia. Tuotamme mieleenpainuvia elämyksiä, jotka syntyvät luonnon rauhasta ja omien rajojen koettelemisesta. Näin vastaamme tärkeään kansanterveydelliseen haasteeseen – että lapset ja nuoret liikkuvat nykyistä enemmän, raikkaassa ja puhtaassa ulkoilmassa.

Arvomme

PAIKALLISUUS – Luotamme paikalliseen osaamiseen, lähiruokaan ja raaka-aineisiin, jotka meille takaa Savon luonto tuottajineen. Paikallisten suunnittelijoiden avulla tuomme suomalaisen designin kävijöiden nähtäväksi ja koettavaksi kaikilla aisteilla. Tarjoamme paikallisille uusia kokemuksia ja muistutamme meidän kaikkien yhteisen, ikivanhan kaupunkimetsämme läsnäolosta.

LUONTO – Kunnioitamme Puijon alueen uniikkia luonnontilaa ja -ympäristöä. Suunnittelemme, kehitämme ja toteutamme elämykset ja palvelut aina luonto edellä. Etsimme luontoystävällisen vaihtoehdon aina kun suunnittelemme uutta. Puijon koskematon metsä on ikivanha paikka nauttia luonnosta – ja sellaisena haluamme sen pitää.

ULKOILU – Innostamme lapsia, nuoria ja aikuisia sekä perheitä ja erilaisia ryhmiä nauttimaan puhtaasta ja raikkaasta luonnosta. Tarjoamalla innostavan ympäristön liikkua, vaikutamme suuresti ihmisten elämänlaatuun ja terveyteen. Opetamme ja mahdollistamme uusille sukupolville entistä aktiivisempaa elämäntyyliä ulkoilmassa.

 

Yhteistyöverkostossa tällä hetkellä jo mukana:


Tornikahvila

Tornikahvila

Puijon Tornikahvilassa koet Kuopion parhaan näköalan ja paikalliset kahvilaherkut. Tornikahvila huokuu 60-luvun henkeä ja ympäröivän luonnon makuja. Ikkunoista avautuva luonto on tuotu myös sisään. Tule tutustumaan ja viihtymään metsäolohuoneeseemme!

 

Puijon Maja KuopioTorniravintola

Ekokompassi Portaat luomuun Puijo


Puijon Maja

Puijon Maja Kuopio

 

Mukavinta olemista arjen yläpuolella! Uudistettu Puijon Maja on ulkoilijan keidas keskellä Puijon lakialuetta. Levähdyspaikan lisäksi Puijon Maja tarjoaa tankkauspisteen Puijon luontoaktiviteettien lomassa. Terveelliset purtavat, lounas sekä yksityistilaisuudet kuuluvat kaikki Majan perinteisiin.

Maja on loistava paikka myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Majalla on juhlittu onnistuneesti monet karonkat, pikkujoulut, merkkipäivät ja häät.

Puijon Majan lounas

Majan lounas katetaan arkisin klo 10.30-14.
Tutustu lounaaseemme »

RETKIaamiainen VIIKONLOPPUISIN

Tule nauttimaan paikallisista raaka-aineista ja Puijon upeasta luonnosta suositulle viikonlopun retkiaamiaiselle. Retkiaamiainen katetaan lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-12.
Lue lisää retkiaamiaisesta »

Majan bistrolista

Puijon Majalle voit pistäytyä ulkoilun lomassa nauttimaan bistrolistan maukkaista, paikallisista raaka-aineista valmistetuista herkuista.  Katso bistrolistamme >>

MAJAN PUOTI

Puijon Majan puodista voit hankkia paikallisia tuotteita kotiin tai tuliaiseksi. Pertti Junnisen tuohikäsityöt, Satu Nisun huovat ja ryijyt, Pyro-Artturin puutaide, Taito Shopin Kuopio- ja luontoaiheiset tuotteet, Jenni Rutonen Design ja Nature Artin kasvitaide kuuluvat Puodin valikoimiin. Puoti on avoinna Majan aukioloaikoina.

YRITYSTILAISUUDET ja kokoukset

Majalla tilaisuutesi onnistuu maistuvien tarjoilujen ja modernin tekniikan avulla varmasti! Tilaa on jopa 100 hengelle yhtä aikaa. Käytössä on myös 24 hengen Loimu-kabinetti.

Lue lisää kokouksista Puijolla >>

360 virtuaaliesittely

Tutustu Puijon Majaan virtuaalisesti tästä linkistä »

Ryhmävaraukset, kokoukset ja yksityistilaisuudet
ravintolat@puijopeak.fi
tai Ravintolamestareiden myynnistä:
myynti@ravintolamestarit.net (kerrothan viestissä, mitä ravintolaa asia koskee)

TorniravintolaTornikahvilaPuijon Ravintolat

Ekokompassi Portaat luomuun Puijo


Torniravintola

Torniravintola

Tervetuloa nauttimaan torniravintolan näköaloista ja lähialueen herkuista

Puijon Torniravintola luottaa paikallisiin raaka-aineisiin. Savon luonto ja tuottajat takaavat raaka-aineidemme tuoreuden ja herkullisuuden. Tavoitteemme on, että Torniravintolaan tulevien raaka-aineiden tuottajat näkyvät Puijon tornista. Tunnemme tuottajamme ja tiedämme, mistä liha tulee, missä vihannekset ovat kasvaneet ja mistä luonnon antimet on kerätty.

Torniravintolan vieraat pääsevät nyt nauttimaan lähituottajien tarinoista ainutlaatuisella tavalla, Salmi AR-sovelluksen avulla. Lähialueiden tuottajat kertovat virtuaalitodellisuutta hyödyntäen omista raaka-aineistaan ja rakkaudestaan työtään kohtaan. Lataa sovellus Apple tai Android sovelluskaupasta vaikka valmiiksi ennen vierailuasi Puijolla. Samaa Salmi AR-tekniikkaa hyödynnetään myös lakialueen luontopolulla, jossa lisätty todellisuus tuo yhden ulottuvuuden lisää.

Varaa pöytä Puijon Torniravintolaan tästä

Varausasioissa voit myös soittaa suoraan meille Puijolle 044 5810 455. Puijon ravintoloihin käy Ravintolamestareiden yhteiset lahjakortit. Voit ostaa lahjakortit lahjakorttikaupastamme ».

TORNIRAVINTOLAN LÄHIRUOKAMENU 55.-

Menumme vaihtuu jatkuvasti sesongin mukaan. Ylpeytemme on Puijon lähiruokapöytä, jossa pääset maistamaan monenlaisia paikallisia makuja. Valitsemasi pääruoka ja jälkiruoka tarjoillaan pöytään lautasella.

Puijon lähiruokapöytä, valinnainen pääruoka ja jälkiruoka yhteensä 55.-. Voit nauttia myös pelkän lähiruokapöydän, pääruuan tai jälkiruuan.
Lapset herkuttelevat samaisella menulla hintaan 2.-/ikävuosi 12-vuotiaaseen saakka.

Torniravintolaan pöytävarauksen tehneiltä ei veloiteta Tornin pääsymaksua.

TUOTTAJIAMME MM:
 • Pesolan Pihviliha, Iisalmi : Naudan liha
 • Kala-Lappi, Toivala: kylmäsavu-ja lämminsavulohet
 • Kalayhtymä Hiltunen, Kuopio: Kallaveden kalat
 • Koivulan tila, Hiltulanlahti : juurekset, juurikkaat ja perunat
 • Aeto leipuri Oy, Julkula: luomu ruisleipä
 • Karhumäen tila, Pajujärvi: luomu kananmunat
PUIJON LÄHIRUOKAPÖYTÄ

Lähiruokapöytämme elää vahvasti sesonkien ja saatavuuden mukaan. Viime aikoina pöydässä on ollut tarjolla mm.:

 • Vihersalaattia ja vinegrettiä
 • Perunasalaattia
 • Paahdettua porkkanaa ja nokkospestoa
 • Tomaatti-sipulisalaattia
 • Mummon munasalaattia
 • Kylmäsavulohimoussea Liepuskan mallasleivällä
 • Sienimoussea Julkulan ruisleivällä
 • Kalaterriiniä ja kermaviiliä
 • Maalaismaksapateeta ja metsämarjaa
 • Pesolan paahtopaistia ja kuusenkerkkämajoneesia

Lähiruokapöytä erikseen 29.-

PÄÄRUUAT

VEGE
Savustettua kotimaista mozzarellaa, vihreää kauraa ja kirsikkatomaattigeeliä VL, G (pyydettäessä VEG)

KALA
Paistettua taimenta, pillisipulikastiketta, kotimaista perunaa ja sesongin kasviksia L, G

LIHA
Pesolan tilan sonnia (FI), yrtti-bearnaisea, paahdettua kotimaista perunaa, juuresta sekä korvasientä. Lihan ruhonosa vaihtelee päivittäin, tarjoilija kertoo päivän leikkuun. L, G

Pääruoka erikseen 29.-

JÄLKIRUUAT

KAUDEN JÄLKIRUOKA
Kauramurua, marenkia, tuoretta marjaa ja marjasiirappia L, G

TORNIN HÄTÄVARA
Tuorejuustojäätelöä, kahvigranitaa, kahvisiirappia ja sokerikeksiä L (pyydettäessä G)

LISÄKSI VÄLIIN TAI LOPPUUN
Kahta juustoa, Tornin näkkäriä ja luomua tyrni-päärynähilloa

Jälkiruoka erikseen 10.-
Menun viinipaketti 31.-

L=Laktoositon, VL=Vähälaktoosinen, G=Gluteeniton

JUOMALISTA

Torniravintolan juomalista »

360 VIRTUAALIESITTELY

Tutustu ravintolaamme virtuaalisesti tästä linkistä »

Varaukset:
044 5810 455
Varaa suoraan verkosta >>

Ryhmätilaisuudet, kokoukset ja yksityistilaisuudet
ravintolat@puijopeak.fi
tai Ravintolamestareiden myynnistä:
myynti@ravintolamestarit.net (kerrothan viestissä, mitä ravintolaa asia koskee)

Lue lisää kokouksista Puijolla >>

Puijon Maja KuopioTornikahvilaPuijon Ravintolat

Ekokompassi Portaat luomuun Puijo


Varaa palveluja tästä »  |   Ravintolat »   |   Puijo Majan lounaslista »