Puijo Peak Oy

Puijo Peak Oy vastaa Puijon lakialueen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa. Lakialueen keskiössä on Puijon torni, joka kohoaa 224 metriä Kallaveden pinnan yläpuolella.

”Näköala Puijolta on on Suomen kauneus yhteen tauluun koottuna”.

Puijo Peak Oy:n pääyhteistyökumppanina toimii Ravintolamestarit Oy, joka vastaa Puijon kahvila- ja ravintolapaveluista. Puijo Peak Oy:n designista vastaa pääyhteistyökumppanimme Jukolaindustries Oy, joka on suunnitellut ja uudistanut avohakkaamattomasta puusta Puijon tornin matkamuistomyymälän sekä Puijon majan saunakabinetin. Jukolaindustries on tehnyt myös Tornikahvilaan ja Torniravintolaan puupintoja.

Kuva saunakabinetin seinästä ja katosta.

Visiomme on tuottaa ja ylläpitää keskellä Kuopion kaupunkia sijaitsevaan Puijon jylhään ja kauniiseen luontoon ekologisesti hyvin sijoittuva, monimuotoinen, liikunnallinen ja elämyksellinen matkailupalvelukokonaisuus Nature Activity Park, jonka keskiössä sijaitsevat Puijon tornin ja Puijon majan korkeatasoiset ravitsemuspalvelut sekä lakialueella tarjottavat kulttuuriset virikkeet.

Missiomme on edistää lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden liikunnallisia ulkoilmaharrastuksia. Tuotamme mieleenpainuvia elämyksiä, jotka syntyvät luonnon rauhasta ja omien rajojen koettelemisesta. Näin vastaamme tärkeään kansanterveydelliseen haasteeseen – että lapset ja nuoret liikkuvat nykyistä enemmän, raikkaassa ja puhtaassa ulkoilmassa.

Arvomme

PAIKALLISUUS – Luotamme paikalliseen osaamiseen, lähiruokaan ja raaka-aineisiin, jotka meille takaa Savon luonto tuottajineen. Paikallisten suunnittelijoiden avulla tuomme suomalaisen designin kävijöiden nähtäväksi ja koettavaksi kaikilla aisteilla. Tarjoamme paikallisille uusia kokemuksia ja muistutamme meidän kaikkien yhteisen, ikivanhan kaupunkimetsämme läsnäolosta.

LUONTO – Kunnioitamme Puijon alueen uniikkia luonnontilaa ja -ympäristöä. Suunnittelemme, kehitämme ja toteutamme elämykset ja palvelut aina luonto edellä. Etsimme luontoystävällisen vaihtoehdon aina kun suunnittelemme uutta. Puijon koskematon metsä on ikivanha paikka nauttia luonnosta – ja sellaisena haluamme sen pitää.

ULKOILU – Innostamme lapsia, nuoria ja aikuisia sekä perheitä ja erilaisia ryhmiä nauttimaan puhtaasta ja raikkaasta luonnosta. Tarjoamalla innostavan ympäristön liikkua, vaikutamme suuresti ihmisten elämänlaatuun ja terveyteen. Opetamme ja mahdollistamme uusille sukupolville entistä aktiivisempaa elämäntyyliä ulkoilmassa.

 

Yhteistyöverkostossa tällä hetkellä jo mukana:

Kuopion kaupunki

Fantasia Works

Finteco

Jukolaind

Kuopion oppaat

Kuopio-Tahko markkinointi

Leijona Group

Lähitapiola

Mobie Group Holdings

Oddy Inc.

Sisuinterior

Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsi

Sawo husky

Säästöpankki

3d talo Finland .

Salmi Platform

Led Future

Tulikivi

PKP


Tornikahvila

Tornikahvila

Puijon Tornikahvilassa koet Kuopion parhaan näköalan ja paikalliset kahvilaherkut. Tornikahvila huokuu 60-luvun henkeä ja ympäröivän luonnon makuja. Ikkunoista avautuva luonto on tuotu myös sisään. Tule tutustumaan ja viihtymään metsäolohuoneeseemme!

 

Puijon Maja KuopioTorniravintola


Puijon Maja

Puijon Maja Kuopio

 

Maja on suljettu remontin vuoksi la 23.- ke 27.2. Ulkomyyntipiste palvelee ulkoilijoita!

Mukavinta olemista arjen yläpuolella! Uudistettu Puijon Maja on ulkoilijan keidas keskellä Puijon lakialuetta. Levähdyspaikan lisäksi Puijon Maja tarjoaa tankkauspisteen Puijon luontoaktiviteettien lomassa. Terveelliset purtavat, lounas sekä yksityistilaisuudet kuuluvat kaikki Majan perinteisiin.

Maja on loistava paikka myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Majalla on juhlittu onnistuneesti monet karonkat, pikkujoulut, merkkipäivät ja häät.

Puijon Majan lounas

Majan lounas katetaa arkisin klo 10.30-14.  Tutustu lounaaseemme >>

RETKIaamiainen VIIKONLOPPUISIN

Tule nauttimaan paikallisista raaka-aineista ja Puijon upeasta luonnosta suositulle viikonlopun retkiaamiaiselle. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjolla on retkiaamiainen klo 9-12. Lue lisää retkiaamiaisesta >>

Majan bistrolista

Puijon Majalle voit pistäytyä ulkoilun lomassa nauttimaan bistrolistan maukkaista, paikallisista raaka-aineista valmistetuista herkuista. Bistrolista on tarjolla viikonloppuisin. Katso bistrolistamme >>

MAJAN PUOTI

Puijon Majan puodista voit hankkia paikallisia tuotteita kotiin tai tuliaiseksi. Pertti Junnisen tuohikäsityöt, Satu Nisun huovat ja ryijyt, Pyro-Artturin puutaide, Taito Shopin Kuopio- ja luontoaiheiset tuotteet, Jenni Rutonen Design ja Nature Artin kasvitaide kuuluvat Puodin valikoimiin. Puoti on avoinna Majan aukioloaikoina.

YRITYSTILAISUUDET ja kokoukset

Majalla tilaisuutesi onnistuu maistuvien tarjoilujen ja modernin tekniikan avulla varmasti! Tilaa on jopa 100 hengelle yhtä aikaa. Käytössä on myös 24 hengen Loimu-kabinetti.

Lue lisää kokouksista Puijolla >>

Ryhmävaraukset, kokoukset ja yksityistilaisuudet:
myynti@ravintolamestarit.net
044 5810 453

TorniravintolaTornikahvilaPuijon Ravintolat

 


Torniravintola

Torniravintola

Tervetuloa nauttimaan torniravintolan näköaloista ja lähialueen herkuista

Puijon Torniravintola luottaa paikallisiin raaka-aineisiin. Savon luonto ja tuottajat takaavat raaka-aineidemme tuoreuden ja herkullisuuden. Tavoitteemme on, että Torniravintolaan tulevien raaka-aineiden tuottajat näkyvät Puijon tornista. Tunnemme tuottajamme ja tiedämme, mistä liha tulee, missä vihannekset ovat kasvaneet ja mistä luonnon antimet on kerätty.

Torniravintolan vieraat pääsevät nyt nauttimaan lähituottajien tarinoista ainutlaatuisella tavalla, Salmi AR-sovelluksen avulla. Lähialueiden tuottajat kertovat virtuaalitodellisuutta hyödyntäen omista raaka-aineistaan ja rakkaudestaan työtään kohtaan. Lataa sovellus Apple tai Android sovelluskaupasta vaikka valmiiksi ennen vierailuasi Puijolla. Samaa Salmi AR-tekniikkaa hyödynnetään myös lakialueen luontopolulla, jossa lisätty todellisuus tuo yhden ulottuvuuden lisää.

Varaa pöytä Puijon Torniravintolaan tästä

Varausasioissa voit myös soittaa suoraan meille Puijolle 044 5810 455. Puijon ravintoloihin käy Ravintolamestareiden yhteiset lahjakortit. Voit ostaa lahjakortit lahjakorttikaupastamme ».

PUIJON PERJANTAIN BUSINESSLOUNAS

Puijon Perjantain Businesslounaan #ppb katetaan nimensä mukaisesti Torniravintolassa perjantaisin. Lounas on tarjolla joka perjantai klo 11-14. Pöytiin tarjoiltavaan, 35 euron hintaiseen lounaaseen sisältyy aina päivittäin vaihtuva kasvisalkuruoka, kaksi pääruokavaihtoehtoa ja jälkiruoka. Myös Thoreau-vesi ja kahvi/tee kuuluvat lounaan hintaan. Kasvispääruoka onnistuu joka päivä. Muina päivinä lounasta ei ole tarjolla Torniravintolassa.

TORNIRAVINTOLAN MENU 49.-

Menumme vaihtuu jatkuvasti sesongin mukaan. Ylpeytemme on Puijon lähiruokapöytä, jossa pääset maistamaan monenlaisia paikallisia makuja. Valitsemasi pääruoka ja jälkiruoka tarjoillaan pöytään lautasella.

Puijon lähiruokapöytä, valinnainen pääruoka ja jälkiruoka yhteensä 49.-. Voit nauttia myös pelkän lähiruokapöydän, pääruuan tai jälkiruuan. Torniravintolaan pöytävarauksen tehneiltä ei veloiteta Tornin pääsymaksua.

TUOTTAJIAMME:
 • Naudanliha: Pesolan Pihviliha, Iisalmi
 • Kasvikset, yrtit: Kaikontarha, Vehmersalmi
 • Porkkana: Koivulan tila, Hiltulanlahti
 • Vadelma: Suviniityn Marjamaat, Suonenjoki
 • Luomukananmunat: Karhumäen tila, Pajujärvi
PUIJON LÄHIRUOKAPÖYTÄ

Lähiruokapöytämme elää vahvasti sesonkien ja saatavuuden mukaan. Viime aikoina pöydässä on ollut tarjolla mm.:

 • Vihersalaattia ja raparperivinaigrettea
 • Varhaisperunasalaattia
 • Paahdettua porkkanaa ja nokkospestoa
 • Tomaatti-sipulisalaattia
 • Maa-artisokkaa ja tilliä
 • Mummon munasalaattia
 • Kylmäsavulohimoussea
 • Kylmäsavuhaukitartaria
 • Haukiterriiniä ja kermaviiliä
 • Maalaismaksapateeta ja raparperia
 • Pesolan paahtopaistia ja kuusenkerkkämajoneesia

Lähiruokapöytä erikseen 29.-

PÄÄRUUAT

LIHA
Pesolan tilan sonnia (FI), pippurivoita ja balsamicokastiketta, gratinoitua uuniperunaa L G

KALA
Ruiskuhaa, ruskistettua voikastiketta, perunapyreetä L

VEGE
Härkäpapupihvi, auringonkukansiemenkermaa ja kuusiöljyä, juureksia ja kotimaista kvinoaa M, G, Veg

Pääruoka erikseen 29.-

JÄLKIRUUAT

KAUDEN JÄLKIRUOKA
Jogurtti-hunajapannacotta, vadelmalientä L G

TORNIN HÄTÄVARA
Valkosuklaamoussea, mansikkahyytelöä, marenkia ja pullasipsejä L

Jälkiruoka erikseen 10.-

Menun viinipaketti 31.-

L=laktoositon, G=Gluteeniton

Torniravintolan menu ladattavana tiedostona »

JUOMALISTA

Lataa Torniravintolan juomalista tästä »

Varaukset:
044 5810 455
Varaa suoraan verkosta >>

Ryhmä- ja yritysmyynti:
044 5810 453
myynti(a)ravintolamestarit.net

Lue lisää kokouksista Puijolla >>

Puijon Maja KuopioTornikahvilaPuijon Ravintolat


Varaa palveluja tästä »  |   Ravintolat »   |   Puijo Majan lounaslista »