Puijon Torni & Puijon Maja

PUIJON TORNI -SINCE 1963

 

Savon kuuluisin maamerkki on tunnettu iät ja ajat näköala- ja virkistyspaikkana. Puijon raikkaassa luonnossa metsä yhdistyy hauskanpitoon, liikunnalliseen elämäntyyliin ja unohtumattomiin elämyksiin. Tämän kaiken ympärille olemme rakentaneet Nature Activity Parkin, jota kehitämme aina luonnon ehdoilla.

Katso video PUIJON TORNI KESÄ

Katso video PUIJON TORNI TALVI

 

PÄÄSET TORNILLE HELPOSTI USEITA ERI REITTEJÄ

Puijon torni sijaitsee 5-tien varrella vain n. 2km Kuopion keskustasta.

* Jalkaisin Puijon lakialueelle. Reippaile upeita ulkoilureittejä pitkin Puijon tornille.

* Bussilla Puijon tornille. Aikataulut ja lähtöpaikka:: PUIJOBUSSI

* Taksilla Puijon tornille. VieVie takseilla kiinteä € 10 hinta ruutukaava-alueelta

* Autolla Puijolle. Pääset ajamaan suoraan tornille ja voit parkata auton lakialueelle Puijon tornin ja majan välittömään läheisyyteen.

* UUTTA: Hop-on Hop-off bussiyhteys. Lue lisää uutuudesta: Yle ja Savon Sanomat

Puijo Peak sijainti ja kartta

 

Kuopion ja Savon alueen kuuluisin maamerkki, Puijon Torni, on tunnettu iät ja ajat näköalapaikkana. Tänäkin päivänä 360-näkymä Puijon Tornin huipulta valloittaa kävijänsä kerta toisensa jälkeen. Kumpuileva maasto ja Kallaveden järvimaisema ovat komeaa katseltavaa mihin aikaan vuodesta tahansa – näyttäytyen aina omanlaisenaan neljän vuodenajan mukaan. 4seasons 4reasons.

Jo vuonna 1856 kauppias ja tehtailija C.R. Dahlström rakennutti alueelle 16 metriä korkean puutornin maisemien ihailemista varten. Seuraavan 24-metrisen tornin rakennusaineena oli tiili ja se valmistui vuonna 1906. Nykyinen torni sai vaikutteita Keski-Euroopassa muotiin tulleista pyörivistä TV- ja näköalatorneista. Vuonna 1963 valmistuneen tornin on suunnitellut arkkitehti Seppo Ruotsalainen. Uudella liukuvalutekniikalla tehty betonitorni saavutti huikean 75 metrin korkeuden.

Vaikka Puijon Torni jää korkeudessa kakkossijalle verrattuna Suomen korkeimpaan rakennukseen Näsinneulaan, nousee tunnettu maamerkki Puijon mäen ansiosta huikeat 224 metriä ympäröivän Kallaveden yläpuolelle ja 306 metriä meren pinnan yläpuolella.

Puijon Torni tunnetaan myös pyörivästä torniravintolasta, joka oli valmistuessaan vuonna 1963 Pohjoismaiden ensimmäinen. Ravintola tarjoilee kävijöilleen panoraamanäköaloja pyörähtäen ympäri täydet 360 astetta tunnissa..

PUIJON MAJA -SINCE 1936

Vuonna 1936 valmistunut Puijon maja on hiljattain uudistettu sisältä ja ulkoa. Maja tarjoaa lounasta, bistro menun sekä viikonloppuisin terveellisen retkiaamiaisen. Maja tunnetaan juhlien pitopaikkana. Uuden upean saunakabinetin myötä maja tarjoaa vieläkin upeamman mahdollisuuden kokoustaa, juhlia ja saunoa. .

Legendaariselle Puijon majalle on avautunut uusi uniikki saunakabinetti. Saunakabinetti on jatkumoa Puijon tornin matkamuistomyymälän (Portti Puijon elämyksiin) uudistamiselle. Kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen kaikki puupinnat kyseisiin kohteisiin on tuotettu avohakkaamattomasta puusta. Pääyhteistyökumppanimme Jukolaindustries Oy on toteuttanut edellisten kohteiden lisäksi myös Tornikahvilaan ja Torniravintolaan puupintoja.

Kuvat Jukolaindustries Oy:n suunnittelemasta ja tuottamasta Puijon majan saunakabinetin uniikista seinästä ja katosta. Led valot tuovat tunnelmaa ja muunneltavuutta tähtitaivaaseen ja kuusimetsään. Onko valintasi talven valkoinen, kesän vihreys tai syksyn kuulaus. Saat itse päättää.

Puijon majan saunakokonaisuus muodostuu täysin uusitusta saunakabinetista sekä kahdesta pukuhuoneesta ja kahdesta saunasta, joiden sydämenä on Tulikiven  vuolukivikiukaat. .Saunakabinetti on ihanteellinen kokoustamiseen, juhlatilana, tyhy päivlle ja ryhmien ajanvietepaikkana. Kabinetissa on 55 -ja 75 tuuman esitysnäytöt ja huippuäänentoistojärjestelmä varustettuna Genelecin aktiivikaiuttimilla. Tilassa on myös Singa pro karaoke 80 000 karaokekappaleella sekä taustamusiikkipalvelu. Kokoustamiseen tilat n. 22 henkilölle. Illanviettoihin ja saunatilaisuuksiin tilat n. 30 hlölle  Saunakabinetista on suora pääsy lenkkipoluille. Tila tarjoaa täyden yksityisyyden sisääntuloa myöten.

Voit yhdistää onnistuneeseen kokouspäivään Puijo Peakin aktiviteetin tai elämyksen, saunan ja ruokailun joko saunakabinetissa, Puijon majalla tai Puijon tornissa. Varaukset: sales@puijopeak.fi

Myynti: sales@puijopeak.fi 
Mahdollisuuksien Puijo

Jääkausi muokkasi Puijon mäkien ja laaksojen koristaman maiseman. Erityyppiset lehdot ja iäkkäät, lähes luonnontilaiset metsät ovat toimineet paikallisten ja matkailijoiden vierailukohteena jo 1800-luvulta lähtien. Tänäkin päivänä Puijon ikivanha aarniometsä houkuttelee vierailijoita ulkoilemaan happirikkaassa, raikkaassa ja puhtaassa luonnossa.

Puijo Peak – Nature Activity Park perustettiin Puijolle vuonna 2019 ja näin Puijo luonnonsuojelualueineen kulkee jälleen kokonaisvaltaisen kehityksen tietä. Tämä on mahtava tilaisuus muistuttaa kuopiolaisia, savolaisia, suomalaisia ja kansainvälisiä kävijöitä meidän kaikkien yhteisen, ikivanhan kaupunkimetsämme läsnäolosta, hienoudesta ja mahdollisuuksista.

Lue lisää Puijon luonnosta ja luonnonsuojelualueesta

Puijo Peak Oy

Puijo Peak Oy kehittää Puijon laki- ja rinnealueita yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa. Puijon tornissa ja Puijon majalla täysin uudistuneista ravintolatoiminnoista vastaa Ravintolamestarit Oy. Puijo Peak Oy:n liikehuoneistojen designista vastaa Jukolaindustries Oy.

Lue lisää Puijo Peak Oy:stä

Tutustu Ravintolamestareihin

Varaa palveluja tästä »  |   Ravintolat »   |   Puijo Majan lounaslista »