Puijon Torni & Puijo Peak

Savon kuuluisin maamerkki on tunnettu iät ja ajat näköala- ja virkistyspaikkana. Puijon raikkaassa luonnossa metsä yhdistyy hauskanpitoon, liikunnalliseen elämäntyyliin ja unohtumattomiin elämyksiin. Tämän kaiken ympärille olemme rakentaneet Nature Activity Parkin, jota kehitämme aina luonnon ehdoilla.

Katso video PUIJON TORNI | PUIJO TOWER

Puijon Torni

Kuopion ja Savon alueen kuuluisin maamerkki, Puijon Torni, on tunnettu iät ja ajat näköalapaikkana. Tänäkin päivänä 360-näkymä Puijon Tornin huipulta valloittaa kävijänsä kerta toisensa jälkeen. Kumpuileva maasto ja Kallaveden järvimaisema ovat komeaa katseltavaa mihin aikaan vuodesta tahansa – näyttäytyen aina omanlaisenaan neljän vuodenajan mukaan.

Jo vuonna 1856 kauppias ja tehtailija C.R. Dahlström rakennutti alueelle 16 metriä korkean puutornin maisemien ihailemista varten. Seuraavan 24-metrisen tornin rakennusaineena oli tiili ja se valmistui vuonna 1906. Nykyinen torni sai vaikutteita Keski-Euroopassa muotiin tulleista pyörivistä TV- ja näköalatorneista. Vuonna 1963 valmistuneen tornin on suunnitellut arkkitehti Seppo Ruotsalainen. Uudella liukuvalutekniikalla tehty betonitorni saavutti huikean 75 metrin korkeuden.

Vaikka Puijon Torni jää korkeudessa kakkossijalle verrattuna Suomen korkeimpaan rakennukseen Näsinneulaan, nousee tunnettu maamerkki Puijon mäen ansiosta huikeat 224 metriä ympäröivän Kallaveden yläpuolelle ja 306 metriä meren pinnan yläpuolella.

Puijon Torni tunnetaan myös pyörivästä torniravintolasta, joka oli valmistuessaan vuonna 1963 Pohjoismaiden ensimmäinen. Ravintola tarjoilee kävijöilleen panoraamanäköaloja pyörähtäen ympäri täydet 360 astetta vaihteesta riippuen jopa puolessa tunnissa.

Mahdollisuuksien Puijo

Jääkausi muokkasi Puijon mäkien ja laaksojen koristaman maiseman. Erityyppiset lehdot ja iäkkäät, lähes luonnontilaiset metsät ovat toimineet paikallisten ja matkailijoiden vierailukohteena jo 1800-luvulta lähtien. Tänäkin päivänä Puijon ikivanha aarniometsä houkuttelee vierailijoita ulkoilemaan happirikkaassa, raikkaassa ja puhtaassa luonnossa.

Puijo Peak – Nature Activity Park perustettiin Puijolle vuonna 2019 ja näin Puijo luonnonsuojelualueineen kulkee jälleen kokonaisvaltaisen kehityksen tietä. Tämä on mahtava tilaisuus muistuttaa kuopiolaisia, savolaisia, suomalaisia ja kansainvälisiä kävijöitä meidän kaikkien yhteisen, ikivanhan kaupunkimetsämme läsnäolosta, hienoudesta ja mahdollisuuksista.

Lue lisää Puijon luonnosta ja luonnonsuojelualueesta

Puijo Peak Oy

Puijo Peak Oy kehittää Puijon laki- ja rinnealueita yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa. Puijon tornissa ja Puijon majalla täysin uudistuneista ravintolatoiminnoista vastaa Ravintolamestarit Oy.

Lue lisää Puijo Peak Oy:stä

Tutustu Ravintolamestareihin

Varaa palveluja tästä »  |   Varaa pöytä Torniravintolaan tästä »   |   Puijo Majan lounaslista »