Puijon laen aktiviteetit

snow tube MÄENLASKUA

Aukioloajat talvi 2022 – 2023

26.12.2022-8.1.2023 ma-la 11-17, su 11-15:30

9.1-17.2.2023 la 11-16:30, su 11-15:30

18.2-12.3.2023 ma-la 11-17, su 11-16 

13.3-2.4.2023 la 11-16:30, su 11-15:30

7-10.4.2023 pääsiäisenä to-su 11-15 (lumivarauksella)  

POIKKEUKSET: 21.1.2023 klo 11-17:30, 22.2.2023 yksityistilaisuus 

Hinnasto

Snow tube -mäenlaskun hinta on 10€ / hlö. Hintaan sisältyy mattohissin käyttö, snow tube renkaat sekä kypärä kahdeksi tunniksi. Alle 4 vuotiaat veloituksetta.

Pääsyliput ja kypärät noudetaan Puijon tornin matkamuistomyymälästä. josta voit myös ostaa lahjaksi snow tube mäenlaskun. Voit laskea myös omalla kypärälläsi. Muistathan ottaa kypärämyssyn tai tuubihuivin vuokrakypärän alle (pakollinen).. Tornin myymälässä on myös myynnissä Puijo tuubihuiveja.

Puijon laella lasketaan supersuosittua snow tube mäenlaskua musiikin tahdissa päivänvalossa ja pimeän tultua myös värivaloissa. Alueella on aina vähintään kaksi ohjaajaa, jotka huolehtivat renkaiden lähetyksestä slider house lähetysasemilta ja tarvittaessa myös opastavat laskijoita. Alle 4-vuotiaat pääsevät alueelle ilmaiseksi ja perheen pienimmät voivat laskea vanhemman kanssa samassa renkaassa. Mattohississä alle 6 vuotiaat aikuisten valvonnassa. Renkaita on kahta eri kokoa. Laskeminen omalla vastuulla. .Snow tube mäenlasku ei sovellu tuki- ja liikuntaelinsairaille. 

Mäenlaskualue sijaitsee tornin ja Majan välisellä alueella Puijon Lumossa..

Lue alla miten ja milloin voit nousta tuolihissillä Puijon laelle. 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Ajankohtaiset tiedot puijopeak.fi | facebook | instagram.

TUOLIHISSILLÄ PUIJON LAELLE. MAKSUTON TALVEN 2023. KATSO ALLA AUKIOLOAJAT.

Tuolihissin ala-asema sijaitsee Puijon montussa, hyppyrimäkien vasemmalla puolella (hiihtostadionilta päin katsottuna).

Tuolihissi on talvikaudella 2022-2023 maksuton kaikille ilmoitettujen aukioloaikojen puitteissa. Tuolihissi palvelee mäkihyppääjiä, mutta myös Puijon laelle matkaavia. Tuolihissillä pääsee näppärästi esimerkiksi snow tube mäenlaskuun, Puijon torniin ja Puijon majalle tai muuten vain ulkoilemaan ja ihastelemaan Puijon lumisia maisemia.

Tuolihississä on yhteensä 43 tuolia, joissa jokaisessa on kaksi istumapaikkaa. Lapset matkustavat hississä vanhemman seurassa. Hissin pyörittämisestä vastaa talvelle 2022-2023 Mestar Oy.

Tuolihissiä lähin pysäköintialue sijaitsee aivan hyppyrimäkien vieressä. Keskustasta päin Suurmäentietä pitkin ajettaessa jatketaan hiihtostadionin ohi Julkulaan päiin ja käännytään oikealle ”P – Puijon urheilualue, Mäet”-kyltin osoittamaan suuntaan.

Hiihtostadionin pysäköintipaikalta ja hyppyrimäkiä lähimmältä bussipysäkiltä (Luistelijantie P ja E, linja 9 tai Suurmäentie P, linjat 6 & 7) lyhin reitti tuolihisseille kulkee kevyenliikenteenväylää pitkin Puijon hiihtostadionin rakennuksen edestä.

ps. Mäkihyppääjillä on hississä etuoikeus. Saatat nähdä hissimatkassa mäkikotkan lennon!

Huom. Muistathan poistua tuolihissin kyydistä poistumispaikalla ennen kääntöpyörää.

TALVEN 2022-2023 AUKIOLOAJAT

  • Jouluaattona 24.12.2022 klo 11-15
  • Joululomalla 26.12.-8.1.2023 klo 11-15
  • Puijon talvitaika tapahtumassa 21.1.2023 klo 12-18:30
  • Hiihtolomaviikot 18.2-12.3.2023 klo 11-15
  • Pääsiäinen 7-10.4.2023 klo 11-15

Pidätämme oikeuden ilmoitettujen aikataulujen muuttamiseen.

INSTAGRAMMABLE MOMENTS TALVI 2022-2023

Voit kuvata perheesi lahjapakkauksessa. Esillä koko pimeän ajanjakson. Puijon yllätysten polulla tapaat mm. metsän eläimiä valoveistoksina. Lue alla lisää!

VAIHTUVATEEMAINEN MAJAN ESTEETÖN LUONTOREITTI

Supersuosittu teemoitettu Puijon Majaa kiertävä kansipolku on valaistuna koko pimeän ajanjakson. 5.12.2022 alk. reitillä on ihastuttava Puijon yllätysten polku; joulu- ja eläinvaloteemoitus. Teemoitettu reitti alkaa Majan edestä ja kiertää Majan takapuolelle huipentuen Majan ja tornin väliseen instagrammable lahjapakkaus -kuvauspaikkaan. Reitti on pituudeltaan n. 200 metriä pitkä. Reitti on koettavissa sekä päiväsaikaan, että ilta-aikaan, jolloin valaisut tulevat parhaiten esille. Huomioithan, että reitillä ei ole erillistä talvikunnossapitoa. Elämyksellisen ulkoilun yhteyteen käy erinomaisesti Tornikahvilan herkkukaakao ja herkut tai Majan maittavat ateriat ja herkkukaakao. Ps. Voit kuvata perheesi tai itsesti joulupukin ja -muorin kanssa lahjapakkauksessa 10-11.12 ja 17-18.12 klo 15-18. Seuraa kanaviamme face ja insta sekä puijopeak.fi ja näet uusimmat tiedot teemoituksista ja uutuuksista.

Tornikahvilassa ja Majalla on tarjolla Joulukaakaota ❤️

Esteettömät Luontoreitit ja laavu

VIRTUAALIELÄMYS

⭐️VIRTUAALIMÄKIHYPPY PUIJON SUURMÄESTÄ, KOETTAVISSA PÄIVITTÄIN TORNIN AULASSA. 5€ / hlö.

Suosittu mäkihyppykokemus VR-laseilla. Istut turvallisesti Puijon tornin ala-aulassa ”lähtöpuomilla” ja koet elämäsi mäkihypyn. Kolmiuloitteinen, aito 130 metrin loikka Puijon suurmäestä antaa aihetta keskusteluihin lomakokemuksista! Sopii kaiken ikäisille. Virtuaalimäkihypyn hinta on 5€/hlö.

SähköfatPYÖRÄILY puijoLLa

⭐️VUOKRAA EFATBIKE JA LÄHDE LUONTOSEIKKAILULLE PUIJON UPEILLE REITEILLE. Alk.. 35€ / 2h, MYÖS 1-3 PÄIVÄN VUOKRAUKSET.
Varaus: eFatbike online >>

Katso ohjeet ennen pyörän käyttöä video >>

Lähde efatbike pyöräretkelle Puijon tornilta Puijonnokan laavulle ja Konttilan maatilan kautta takaisin tornille tai jollekin muulle reitille. Varaa efatbike.fi >> valitse kohde Kuopio, Puijo Peak. Ympärivuotinen aktiviteetti! Kesällä ajeltavanasi on kaikki reitit Puijolla, joita on paljon ja kaikentasoisille sopivia. Talvella Kuopion pyöräilyseuran ylläpitämät maastopyöräreitit ovat hieno kokemus..  

⭐️ Kartta Puijon maastopyöräilystä. Uuden upean laavun löydät alla olevasta kartasta sinisen raksin kohdalta.

RYHMille

⭐️ OPASTETTU SUURMÄEN TORNIVIERAILU JA VIRTUAALIMÄKIHYPPY RYHMILLE Alk. 150€. Suosittu elämys!

HINNASTO

OPASTETTU MÄKITORNIVIERAILU + VIRTUAALIMÄKIHYPPY + PUIJON TORNI 200€ / RYHMÄ. YLI 10 HLÖÄ + 15€ / HLÖ.

DIGITAALISET ELÄMYKSET LUONTOREITEILLÄ

1. PERHEILLE

Suomen eläimet AR -kierros Puijon Majan puoleisella esteettömällä kansipolkureitillä. Veloituksetta matkailualueen asikkaille.

Suomen eläimet AR-kierros on sisällöltään opettava, eläimistä videoiden ja kertojan esittämänä toteutettu digitaalinen kokemus. Sisältö on toteutettu yhdessä Ähtärin eläinpuiston ammattilaisten kanssa. Sopii kaiken ikäisille ja toimii koululais- ja opiskelijaryhmille oppimateriaalina. Kierros sijaitsee Puijon Majan takana. Parhaiten pääset käyttämään AR kokemusta lataamalla ohjelman jo kotona älylaitteeseesi. Lataa sovelluskaupasta Salmi AR. Avattuasi sen, valitse Suomen eläimet AR kierros -PUIJO (ahmaikoneita on kaksi Järvisydän ja Puijo), lataa sisältöpaketti, skannaa laitteesi kameralla herätetaulu, aseta äänenvoimakkuus sopivaksi ja nauti. Parhaan kokemuksen saat käyttämällä kuulokkeita. Lataus ja Suomen eläimet- kierros ovat maksuttomia.

2. LAPSILLE

Matkailualueen läheisellä Puijon tornin puoleisella esteettömällä n. 300m pituisella reitillä sijaitsee digitaalinen metsäsatupolku, joka on koettavissa myös veloituksetta. Lue käyttöohjeet metsäsatupolkuun tästä>>

Lataa Salmi AR Apps ja metsäsatukierros jo ennakkoon puhelimelle tai tabletille ja täten satu on heti käytettävissä kun lähdet seikkailulle. Lataus ja käyttäminen on maksutonta.

3. AIKUISILLE

⭐️TÄYSIN UUSI HYYTÄVÄN JÄNNITTÄVÄ AUDIOKIERROS. AVAJAISTARJOUKSENA MATKAILUALUEEN ASIAKKAILLE VELOITUKSETTA.
Lue koko kuvaus >> Kalevala Awakening.

Kalevala Awakening on paikkasidonnainen mobiilikierros, jonka pystyt kokemaan Puijon korkean metsän siimeksessä.  Lähde synkkään syksyiseen metsään kuuntelemaan oman mobiililaitteesi kautta aivan uudenlaista audioelämystä.

HUOM:

  • Kieli: suomi. Sopii alkaen 16-vuotiaille, sisältää: väkivaltaa, itsetuhoisuutta.
  • Parhaiten kierros soveltuu koettavaksi hämärään ja pimeään aikaan. Kesto n. 45 min. Reitti keskivaikea, sisältää nousuja ja laskuja.
  • Varaa kierrokselle omat kuulokkeet. Hyytävimmän kokemuksen saat käyttämällä vastamelukuulokkeita.Kierrosta varten tarvitset älypuhelimen tai muun mobiililaitteen sekä kuulokkeet. Varaa säänmukainen ulkovarustus. Saavu Puijolle Puijon Tornin aukioloaikoina. Saat ohjeet kierrosta varten Puijon Tornin ala-aulasta ruudulta tornin aulan aukioloaikojen mukaisesti lokakuu ma-la 10-18 ja su 10-16. Marraskuu ma-la 10-17 ja su 10-16.
  • Pidätämme oikeuden muutoksiin.

⭐️ LUONTORETKIÄ JA LAAVUPALVELUJA YRITYKSILLE JA RYHMILLE Lue lisää >>

LUONTOliikunta PUIJOLLA

Valittanavanasi on kolme n. 2km pitkiä luontoreittejä luonnonsuojelualueella: Konttilan kierto, Kokonmäen kierto ja Puijon polku. Lisäksi mahtavat pururadat ja ulkoilureitit johdattavat sinut upeisiin kohteisiin kuten Yläantikkalan laavulle, Konttilan tilalle ja Puijonnokan laavulle. Voit patikoida kaikkia reittejä, jotka kartalla näkyvät.

Puijo

Puijon portaat

Legendaariset Puijon portaat kutsuu harjoittelemaan. Upeat valaistut Puijon portaat hyppyrimäkien vieressä ovat ihanteellinen harjoituspaikka kunnon kohottamiseen niin huippu-urheilijoille kuin kuntoilijoillekin. Puijon portaita pääsee nousemaan Puijon tornille ja Majalle, jossa voit levähtää ja nauttia lähiruokaa ja virkistäviä juomia.

Aktiviteettien yhteyteen käy erinomaisesti Majan lounas, bistro, retkiaamiainen ja Tornikahvilan maukkaat elämykset. Päivän kruunaa Torniravintolan päivällinen.
Kehitämme matkailualueen palveluita, aktiviteetteja ja elämyksiä vaiheittain ja lisääntyen. Tiedotamme uutuuksista verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa: Instagramissa puijopeak ja Facebookissa Puijo Peak. Tervetuloa kehittyvälle Puijolle !
Varaa palveluja tästä »  |   Ravintolat »   |   Puijo Majan lounaslista »