Puijon torni

AUKIOLOAJAT – LIPUT – SAAPUMINEN – YHTEYSTIEDOT

PUIJON TORNI -SINCE 1963

Savon kuuluisin maamerkki on tunnettu iät ja ajat näköala- ja virkistyspaikkana. Tänäkin päivänä 360-näkymä Puijon Tornin huipulta valloittaa kävijänsä kerta toisensa jälkeen. Kumpuileva maasto ja Kallaveden järvimaisema ovat komeaa katseltavaa mihin aikaan vuodesta tahansa – näyttäytyen aina omanlaisenaan neljän vuodenajan mukaan. Puijon tornissa on kaikki uutta!

AUKIOLOAJAT JA HINNAT

Matkamuistomyymälä, Tornikahvila ja näköalatasanne
ma-la 9-19
su 10-18

Poikkeukset: juhannus pe-su 10-16.

11.8.2024 alk. Ma-la 10-18, su 10-16.

Pääsyliput 
Aikuiset 8 €
Lapset 4-12 vuotta 5 €
Alle neljävuotiaat ilmaiseksi
Koululaiset, opiskelijat ja eläkeläiset 7 €
Perhelippu 2 aikuista ja 2 lasta 22 € (perhelippu käsittää 1-2 aikuista ja lapset 4-12v)
Ryhmät yli 15 henkeä 7 € / /hlö
Kausikortti 30 € (voimassa ostohetkestä vuoden. Alle 12v. lapsi kortinhaltijan mukana veloituksetta. Voit ostaa kausikortin tornin matkamuistomyymälästä).

MAKSUTON PAIKOITUS.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Katso Puijon tornin ravintolan ja Puijon majan aukioloajat tästä.

YHTEYSTIEDOT

Puijon tornin aula 041 3179 535

Puijo Peak ja Puijon ravintolat yhteismyynti sales@puijopeak.fi | 041 3179 719

Ravintoloiden suoramyynti ravintolat@puijopeak.fi | 044 5810 455

SAAPUMINEN PUIJON TORNILLE

Puijon torni sijaitsee 5-tien varrella vain n. 2km Kuopion keskustasta.

* Maksuttomalla tuolihissillä Puijon lakialueelle. Paikoitusalue sijaitsee tuolihissin vieressä. Lue lisää kahden hissin elämysmatkasta kansallismaisemiin ja katso aukiolojat

Autolla Puijon lakialueelle pihaparkkiin tai yläparkkiin. Pääset ajamaan suoraan tornille ja voit parkata auton lakialueelle Puijon tornin ja majan välittömään läheisyyteen. Paikoitus on maksutonta. Pihaparkin ja yläparkin välillä on kevyen liikenteen väylä. Puijontiellä on kaukolämmön asennus, varaudu odottamaan valoissa n. 3 minuuttia. Lisää P tilaa on Konttilan tien varrella (katso kuva alla).

* Jalkaisin Puijon lakialueelle. Reippaile upeita ulkoilureittejä pitkin Puijon tornille. Kaupungin suunnasta Puijon polkua pitkin, urheilulaaksosta Puijon portaita pitkin jne.

* Bussilla (kesäkaudella) torilta / kaupungintalolta Puijon tornille. Katso aikataulut

* Taksilla Puijon tornille. mm. VieVie taksi tarjoaa kyytiä 12€ / taksi suuntaansa, ruutukaava-alueelta tornille ja takaisin.

* Green Hop-on Hop-off on kesän pirtein yhteys Lue lisää.

Puijon matkailualue, maja ja torni ovat uudistettu täysin. Puijon tornissa on kolme kerrosta elämyksiä 200m Kallaveden pinnan yläpuolella.

Dronevideot

Matkailualue

Jo vuonna 1856 kauppias ja tehtailija C.R. Dahlström rakennutti alueelle 16 metriä korkean puutornin maisemien ihailemista varten. Seuraavan 24-metrisen tornin rakennusaineena oli tiili ja se valmistui vuonna 1906. Nykyinen torni sai vaikutteita Keski-Euroopassa muotiin tulleista pyörivistä TV- ja näköalatorneista. Vuonna 1963 valmistuneen tornin on suunnitellut arkkitehti Seppo Ruotsalainen. Uudella liukuvalutekniikalla tehty betonitorni saavutti huikean 75 metrin korkeuden.

Vaikka Puijon Torni jää korkeudessa kakkossijalle verrattuna Suomen korkeimpaan rakennukseen Näsinneulaan, nousee tunnettu maamerkki Puijon mäen ansiosta huikeat 224 metriä ympäröivän Kallaveden yläpuolelle ja 306 metriä meren pinnan yläpuolella.

Puijon Torni tunnetaan myös pyörivästä torniravintolasta, joka oli valmistuessaan vuonna 1963 Pohjoismaiden ensimmäinen. Ravintola tarjoilee kävijöilleen panoraamanäköaloja pyörähtäen ympäri täydet 360 astetta tunnissa..

Varaa palveluja tästä »  |   Ravintolat »   |   Puijo Majan lounaslista »