Talvitaika

Talven taikaa Puijon lakialueella lauantaina lauantaina 21. tammikuuta klo 13 – 18!

Puijon tornin 60-vuotisjuhlavuosi aloitetaan uudella, koko perheen iloisen mielen ulkotapahtumalla lauantaina 21.1.2023 klo 13 alkaen. Samalla Kuopion tuttu ja odotettu lastenkulttuurin tapahtumasarja Pakkasviikko saa aivan uuden startin. Tapahtuman tavoite on tuoda hyvää mieltä, ulkoilun riemua sekä yhteisöllisyyttä tapahtumassa vierailevien ukrainalaisten ja suomalaisten kesken.

Hiljattain avattu uusi tuolihissi kuljettaa tapahtumavieraita maksutta Puijon laelle koko päivän. Siihen kyytiin nouseminen on perhekävijöille jo ensimmäinen seikkailu. Piha-alueella odottaa sekä non-stop -sisältöjä että erilaisia esityksiä. Päivänvalon aikaan piha-alueen ohjelmassa on Puijon Torvi -taikurin kolme esityskertaa, useita eri maskottihahmoja halittavana sekä maksutonta talutusratsastusta poneilla. Ylä-Antikkalan laavun läheisyydessä löytyy lisäksi erillisellä osallistumismaksulla huskyvaljakko sekä 600 metrin mittainen vaihtelevamaastoinen rata. Misse-kissan musiikkituokiot elävöittävät Tornikahvilassa vierailua ja Puijon maisemien ihailua.

Illan hämärtyessä myös tapahtumaohjelmisto muuttuu. Kuuranvalkeat ry:n kaksi tulishowta sekä alueella kiertelevien Vuodenajat-valohahmojen ensiesiintyminen tuovat suursuosioon yltäneen Yllätysten Valopolun lisäksi toisenlaista, maagistakin tunnelmaa Puijon miljööseen.

Koko tapahtumapäivän ajan piha-alueella soittaa DJ Riku Ryysyläinen musiikkia ja Puijon oma erikoisuus snow tube -mäenlasku tuo vauhdin hurmaa. Pimeän laskeuduttua snow tube -mäki saa uuden ilmeen valaistuksen myötä. Koko ohjelman sekä aluekartan löydät sivun alaosasta.

  • Tapahtumaan on vapaa pääsy.
  • Pysäköinti on Puijon urheilukeskuksella (Suurmäentie 85), josta on maksuton tuolihissi ylös Puijon laelle klo 12-18:30. Laelle voi saapua myös rappuja tai polkuja pitkin.
  • Puijon perustoiminnot snowtube-mäki ja Torniin nousu ovat normaalein pääsymaksuin: mäenlasku 10 €, alle 4-v 0 €, Torniin nousu aikuiset 8 €, 4-15 v 5 €.
  • Huskyvaljakkoajelut on omalla osallistumismaksullaan (kts. alla).
  • Tapahtumassa on säävaraus. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia. 

Tapahtuma Facebookissa »

Husky-rekiajelut tapahtuvat Antikkalan laskettelurinteen yläpäässä uuden laavun vieressä klo 13-15:30. Liput 20€/lapsi (4-12v.) ja 25€/aikuinen. Hintaan sisältyy noin 600m mittainen ajelu vaihtelevassa maastossa sekä valokuvaushetki koirien kanssa. Liput ostetaan paikan päältä yläantikkalan laavulta, maksutapoina korttimaksu tai käteinen.

Puijon Talvitaika -tapahtuman järjestävät Puijo Peak Oy sekä Ravintolamestarit Oy. Järjestelyissä on mukana myös Jenga-Jengala. 

OHJELMA
(ohjelma piha-alueella maksuttomasti, ellei toisin ilmoiteta):

Klo 11-17.30 Snow tube -mäenlasku (liput Tornimyymälästä: 10 €, alle 4-v 0 €)
Klo 13-18 DJ Riku Ryysyläinen

Päivänvalolla

Maskotit halittavina: Sokos Hotels Onni Orava, ABC Apsi-apina, Jenga-Jengala Jenguli, Lelukauppa Partanen Sylvanian Pupu sekä Koira.
Klo 13, 14 sekä 15 Puijon Torvi -taikuriesitykset
Klo 13-15 Kuopion Eläinpuiston talutusratsastus
Klo 13-15 Misse-kissan musiikki- ja taikapallotuokiot Tornikahvilassa (torniin nousu aik 8 € / 4-15 v 5€)
Klo 13-15.30 huskyvaljakkoajelut, Ylä-Antikkalan laavulla (aik 25 €, 4-12 v 20 €, järj. Sawo Husky)

Illan hämärtyessä:

Klo 16 sekä 17 Kuuranvalkeat-tulishow
Vuodenajat-valohahmot tuovat tunnelmaa tapahtuma-alueella
Yllätysten valopolku ihastuttaa valoeläimillä ja tunnelmallaan Puijon viime kesänä rakennetulla esteettömällä polulla. Huom. Varo liukkautta – ei talvikunnossapitoa!


Puijon ravintolat palvelevat sisätiloissa sekä ulkomyyntitiskillä koko päivän
Torni avoinna klo 10-18

Kartta Puijon Talvitaika -tapahtuman alueesta

SAAPUMINEN

⭐️Tapahtumaan voi saapua uudella tuolihissillä. Tuolihissi on maksuton ja liikennöi klo 12-18.30.

🚗Tuolihissiä lähin pysäköintialue sijaitsee aivan hyppyrimäkien vieressä. Keskustasta päin Suurmäentietä pitkin ajettaessa jatketaan hiihtostadionin ohi Julkulaan päin, ja käännytään oikealle ”P – Puijon urheilualue, Mäet”-kyltin osoittamaan suuntaan.

🚌Hiihtostadionin pysäköintipaikalta ja hyppyrimäkiä lähimmältä bussipysäkiltä (Luistelijantie P ja E, linja 9 tai Suurmäentie P, linjat 6 & 7) lyhin reitti tuolihisseille kulkee kevyenliikenteenväylää pitkin Puijon hiihtostadionin rakennuksen edestä.

🗺Kartta ja ohjeet tuolihissille saapumiseksi löytyvät https://www.kuopiotahko.fi/paikat/puijon-tuolihissi/

VAIHTOEHTOISET P-ALUEET:

🚗Auton voi pysäköidä myös pesäpallostadionille ja reippailla Puijon polkua pitkin laelle, tai urheilulaakson parkkipaikalta Puijon rappuja pitkin.

🚗Parkkipaikkoja löytyy myös Ylä-Antikkalan laavun läheltä kaksi kappaletta, jossa tapahtuu myös huskyvaljakkoajelut. Laavulta on Tornin juurelle matkaa noin 400 m. Ajo-ohjeena Puijontieltä käännytään Konttilaan menevälle tielle ja jatketaan matkaa niin pitkää kun tulee ensimmäinen P alue. Toinen uusi P alue löytyy laavun takana kun ajetaan kohti Konttilaa.

🚗Torniravintolaan pöytävarauksen tehneille asiakkaille lähimmät pysäköintipaikat löytyvät nk. Puijon yläparkista, josta on kevyen liikenteen väylä laelle. Emme voi taata pysäköintipaikkojen riittävyyttä – saavuthan siis ajoissa!

❗️Puijon tornin ja Majan piha on tapahtuma-aluetta, joten siellä ei ole pysäköimahdollisuutta.❗️

Ps. olemme saaneet kysymyksiä, jos lapsen haluaa tuoda pulkan kyydissä laelle. Silloin on kolme vaihtoehtoa: Yläantikkalan laavun P paikalta metsäreittiä pitkin, Pesäpallostadionilta Puijon polkua pitkin tai Puijon lakialueen lähimmältä P paikalta kevyen liikenteen väylää pitkin.

Varaa palveluja tästä »  |   Ravintolat »   |   Puijo Majan lounaslista »